Write a letter to your leaders

Get Started
ПочваПоддржувачиЗа
Итна акција
Banner Image

РевитАлизација на почвата

Прирачник
за решенија за глобална регулатива

Барање за преглед

Како планирате да ја користите препораката за регулатива?*

Одржливо управување со почвата за секоја држава!

Book Icon

Движењето Зачувај ја почвата на Свесна планета е напор да се разбудат граѓаните низ целиот свет за состојбата на почвата и да ги повикаат нивните влади да ги оформат и извршат неопходните регулативи за регенерирање на почвата.

Оваа книга се обидува да понуди практични, научни решенија кои владите можат да ги спроведуваат во акција за ревитализирање на почвата во нивната нација.

Молиме забележете, ова е искрен напор да се развие регулатива за регенерација на почвата на планетата, врз основа на видовите на почвата, латитудиналните позиции и земјоделските традиции на дадена држава.

Услови за користење

Свесна планета (во натамошниот текст „CП") овозможува пристап до корисникот за да се прочита Регулативата за почвата (во натамошниот текст „Регулатива") под следниве услови:

 1. Корисникот потврдува дека сите информации дадени на CП за корисникот се вистинити и точни и дека корисникот ќе ја користи Регулативата само за целта која е искажана од него/ неа.
 2. Корисникот потврдува дека тој/ таа целосно го поддржува движењето „Зачувај ја почвата“ и директно ќе допре до тимот на CП ако тој/таа треба да придонесе кон Регулативата или да покрене било какви грижи или сомневања за истата.
 3. Корисникот се согласува дека СП ги поседува сите права, наслови и интереси во сите содржини на Регулативата.
 4. Корисникот ќе ја прочита Регулативата и ќе воспостави контакт со тимот на СП доколку е потребно на било кој начин.
 5. Со потпишување на Условите за користење, корисникот се согласува да не пристапува (или да се обидува да пристапи) во Регулативата, на било кој друг начин освен преку средствата обезбедени од страна на CП. Корисникот конкретно се согласува да пристапи до содржината на Регулативата само преку етички средства.
 6. Корисникот се согласува да не се занимава со активност која ја пореметува или ѝ пречи на Регулативата, вклучувајќи ги серверите и/или мрежите на кои се наоѓа Регулативата или со кои е поврзана. За време на или по читањето на Регулативата и во однос на Регулативата, корисникот нема да:
  • Постира неовластено рекламирање или да принудува други посетители.
  • Погрешно да ги претставува CП, Садгуру или движењето Зачувај ја почвата.
 7. Корисникот понатаму се обврзува и потврдува дека нема да:
  • Врши плагијат или да ја објавува Регулативата.
  • Ја споделува Регулативата на социјалните медиуми или на било кои други онлајн/офлајн платформи.
  • Се препушти на објавување или публицирање на Регулативата или на коментарите и критиките за истата, освен по добивањето на согласност од тимот на СП.
  • Ја цитира содржината на Регулативата надвор од контекст.
 8. CП ја подготви Регулативата по детален процес на консултации со научници и експерти кои се свесни за екологијата на почвата (и други поврзани дисциплини). Некои од материјалите беа добиени од различни објавени извори кои беа наведени и признаени на соодветни места. Регулативата се нуди каква што е и каква што е достапна и CП не прави никакви претставништва или гаранции од било каков вид во врска со Регулативата и нејзината содржина, без разлика дали се експресни, подразбирачки, законодавни или други. Ова вклучува, без ограничување, гаранција за наслов, трговска способност, кондиција за одредена цел, ненарушување, отсуство на грешки, било познати или не или пронаоѓачки.

Ве молиме контактирајте ја CП на policy.support@consciousplanet.org за било какви понатамошни информации.

Ве молиме прочитајте го целиот договор пред да го пополните пакетот подолу.

АЈДЕ ДА ГО ОСТВАРИМЕ ТОА!

Итна акција
footerLogo

Почва

© 2022 Свесна планета сите права се задржани

Политика на приватност

Услови и правила